Bewellness

Tidslinje

1996
bewellness tidigare namn var Exerceo. Exerceo startades av Åsa och Fredrik Jonsson. De introducerade spinning och PACE-träning i Borås.

2003
Exerceo tas över av Lennart Fredriksson. Power Platen, som då var helt ny på marknaden, köptes in till gymmet. Lennart flyttade sin sjukgymnastikpraktik från centrum upp till gymmet.

2009
I april togs gymmet över av Sofia Swegmark. Under sommaren totalrenoverades lokalerna och utökades med 150kvm. Alla maskiner byttes ut. Exerceo bytte namn till bewellness. Första Spin of Hope:t på anläggningen!

2012
Halfrack-maskinen installeras och lokalerna utökas med ytterligare 50kvm. bewellness går in i ett samarbete med gymmen, polisen och cedern i Borås för att tillsammans motverka användandet av dopningspreparat.

2014
bewellness ansluter sig till CMS, vilket öppnar upp för medlemmar att kunna träna runt om i världen utan extra kostnad!

2015
Concept Skierg, stakmaskin tas in till anläggningen. Personlig Träning får ett större fokus under höstterminen.

2016
Som ensam anläggning i Borås tar bewellness in Milon, framtidens träning som gör succé direkt! Gruppträningssalen renoveras i form av nytt sportgolv från Bergo-Flooring som är ett internationellt certifierat sportgolv.

2017
De gamla Power Plates:en byts ut mot den senaste versionen Power Plate Pro 7. Löpbanden byts ut och två stycken Crosstrainers läggs till från det senaste av Precores premium segment. Milonizern tas in som komplement till Milon där man kan genomföra funktionstester baserade på balans, reaktionsförmåga och spänst. Två nya roddmaskiner ansluter från Technogym i form av deras skillrow. Hjärtstartare köps in!

2019
Bewellness startade upp TEAM Träning! Detta är som namnet avslöjar alltid gruppbaserad.
Deltagarna i TEAM delar på en Personlig Tränare för att få ut fler träningstillfällen för pengarna. Deltagare 4-6 personer. Varje TEAM har sin inriktning och fokus!

2020
En Half Rack och en platt form, skivstänger, viktskivor, battle rope och även fler kettlebells köptes in.