Klassbeskrivning

Klasser

CIRKELTABATA 25/40

Våra inspiratörer kommer här att köra en fartfylld och härlig cirkelklass uppe i ”Stora Salen”.  Tabata : 20 sekunder maxansträngning följt av 10 sekunders vila. Detta repeteras åtta gånger, vilket blir totalt 4 minuter och där har du genomfört en tabata. Klasserna kan här variera från gång till gång med olika övningar. Alla kan vara med och köra i sitt tempo!

CIRKELTABATA MRL 25

Här kommer våra inspiratörer att hålla en cirkeltabata-klass (se ovan) med fokus på Mage, Rumpa och Lår. Vi jobbar med enkla och effektiva övningar med olika träningsredskap. Klasserna kan här variera från gång till gång med olika övningar. Alla kan vara med och köra i sitt tempo!

BOLL/STYRKA 25

I denna klass använder vi oss av redskap såsom hantlar, pilatesboll och naturligtvis din egna kropp. Vi tränar upp vår balans och styrka. En rolig och effektiv klass där alla kan vara med!

KONDITION/CIRKEL 40

Vi utnyttjar alla maskiner och kör intervallbaserat på löpband, crosstrainer, rodd, armcykel och motioncykel i form av cirkelträning. Detta är främst en konditionsbaserad klass. Pulsen är hög och svetten lackar!

BOX 40

En rolig och svettig klass där vi använder mitsar och boxhandskar. Få utlopp för din inre aggression via denna klass som är inspirerad av boxning och kampsport! En träningsform med mycket endorfiner och jäklar anamma!

GRABBMIX 25

En klass endast för grabbar, män och gubbar! Här jobbar vi med styrka och kondition utan krångliga stegkombinationer. Vi kommer att använda oss av olika redskap och varierande övningar. Svårighetsgraden väljer du själv. Rolig träningsklass där alla herrar kan vara med från gammal till ung!

MAGERUMPALÅR 25

Mage, Rumpa och Lår får sig en omgång i denna styrkebaserade klass. Enkla och effektiva övningar utförs med olika träningsredskap såsom boll, hantlar och matta. Ytligt och på djupet!

POWER YOGA 25/55

Yogan hos oss är en kraftfull, svettig och fysisk yogaform där man tränar med sin egen kroppsvikt i en kombination av rörelser, ställningar och andning. Utövandet genererar mycket värme och ökar kroppens uthållighet, rörlighet och smidighet. Man slappnar av och släpper loss stress och spänning runt leder och i muskler. Yoga är en ideal form av träning för alla oavsett träningsnivå. Känn ett inre lugn och njut!

SPINNING 25/40/55

Cykla i grupp till inspirerande musik. Spinning tränar främst konditionen då de stora muskelgrupperna i benen är engagerade vilket ställer krav på hjärta och lungor. Spinning passar mycket bra för den som vill träna på en hög intensitet, men också för den helt otränade eftersom du själv bestämmer vilken belastning man lägger på. Roligt och utmanande!
(Spin Öppenklass; dörren är öppen, du väljer själv när du vill hoppa på och hur länge du vill spinna)

FortGjort Klasser

FORTGJORT FUNKTIONELL TRÄNING 25

Träna som du lever. FortGjort Funktionell Träning bygger upp en funktionell styrka, rörlighet och balans i din kropp som du kan utnyttja i vardagen.

FORTGJORT STEP STYRKA 25

FortGjort Step Styrka bjuder på effektiv intervallträning för hela kroppen. Enkla och roliga steg på en steplåda varvas med styrkeövningar med fokus på ben och säte. Här får du mycket träning på kort tid.

FORTGJORT DANSA ZAMBA 25

En träningsstund fylld av glädje och energi! I FortGjort Dansa Zamba förflyttar du dig till varmare breddgrader och släpper loss till härliga rytmer. Detta är träningsglädje på högsta nivå.

FORTGJORT DANSA AFRO 25

Här får du njuta av stora härliga rörelser som är inspirerade av afrikansk dans. Afrikanska rytmer och en enorm 
 rörelseglädje symboliserar FjortGjort Dansa Afro. Här finns bara rätt! Blunda och njut.

FORTGJORT YOGA DANS 25

Klassen är en blandning av yoga, dans och rörelse. Flödet i de korta rörelseserierna skapar en fantastisk känsla i både kropp och själ. Släpp loss spänningar njut av yogans lugn kombinerat med dansens glädje.

FORTGJORT MULTI TRÄNING 25

FortGjort Multi Träning består av kondition- och styrkeövningar där du kan utmana dig själv efter din egen kapacitet varje gång. En liten serie av enkla och effektiva övningar eller rörelser upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny serie.

FORTGJORT PULS TRÄNING 25

FortGjort Puls Träning består av övningar och rörelser för att förbättra/bibehålla din kondition och syreupptagningsförmåga. Detta kommer också att medföra till en ökad förbränning i din kropp. Här arbetar du i tidsbestämda intervaller utefter egen hastighet i övningarna och egen nivå.

FORTGJORT PILATES 25

FortGjort Pilates ger dig kroppskontroll, förbättrad hållning, fokus och ett inre lugn. Pilates är träning som utgår ifrån kroppens mittparti; bålen och du anpassar själv rörelserna efter din egen förmåga. Övningarna ger både styrka och rörlighet samt hjälper dig hitta din optimala hållning.